4 chutné RAW recepty podporující hladinu testosteronu

Jak jsme si v minulém článku již vysvětlili, RAW strava alias vitariánství znamená konzumaci syrových potravin, respektive potravin, které neprošly tepelným zpracováním cca 43 °C.

Pojďme se společně podívat na pár receptů, které si jednoduše, snadno, z lehce dostupných potravin připravíte i Vy doma.

Receptů je nespočetně mnoho, každému chutná něco jiného.

Hledejte inspiraci v námi oblíbených pokrmech a přizpůsobte receptury svým chuťovým buňkám.

Cuketové špagety s bazalkovým pestem a rajčaty

Co potřebujeme: 2 střední cukety, cherry rajčátka, 2 hrsti bazalkových lístečků, menší větvička rozmarýnu, 0,5 hrnečku dýňových/piniových semínek, himálajská sůl dle chuti, pepř, 2 stroužky česneku, extra panenský olivový olej.

Postup: Z cukety vytváříme špagety pomocí spiralizéru. Smícháme bazalku, rozmarýn, dýňová/piniová semínka, 1 lžičku soli, špetku pepře, stroužky česneku a olivový olej – rozmixujeme do požadované hustoty – dochutíme dle chuti. Pesto promícháme s cuketovými špagetami, na ozdobu použijeme nakrájená cherry rajčátka a lísteček bazalky.

Avokádo Sushi

Co potřebujeme: avokádo, sushi mořská řasa nori, okurka, citrón, 1 stroužek česneku, himálajská sůl, polníček, rajčata, mrkev.

Postup: avokádo smícháme dohromady s kapkou šťávy z citrónu, solí – vše smícháme dohromady a uděláme z toho pastu. Pastu nandáme na řasu, přidáme na proužky nakrájenou okurku, tu posypeme řeřichou a smotáme do rolky. Nakrájíme na 1 cm kolečka a sushi je na světě. Talíř si doozdobíme na proužky nakrájenou mrkví, cherry rajčátky a polníčkem.

Dýňová polévka

Co potřebujeme: dýně hokaido, natural kešu oříšky čtvrt hrnečku (namočit před přípravou na 3 hodiny do vody), dýňový olej, 2 x mrkev, sladké kari, himálajská sůl špetka, čerstvý/sušený medvědí česnek špetka, pepř špetka.

Postup: dýni nakrájíme na kousíčky a smícháme se zbylými ingrediencemi – pečlivě rozmixujeme. Přilijeme 300 ml vody, smícháme a ohříváme na mírném plameni. POZOR, TEPLOTA NESMÍ PŘESÁHNOUT 40 °C pro uchování všech živin. Polévku podáváme ihned – můžete dozdobit dýňovými semínky, čerstvými bylinkami.

Salát s rajčaty a okurkou

Ingredience: cherry/normální rajčata, okurka, 0,5 x bílá cibule, 0,5 x červená cibule, 100 ml vody, sůl, pepř, extra panenský olivový olej, mrkev, rukola, bazalka.

Postup: rajčata nakrájíme na menší kousky, cherry rajčátka krájet nemusíme, nakrájíme okurku, bílou a červenou cibuli na drobno, smícháme s vodou, mírně dle chuti posypeme pepřem a solí – rajčátka začnou pouštět sami šťávu. Přilijeme trošku olivového oleje, přimícháme rukolu a ozdobíme mrkvovými hoblinkami a čerstvě pokrájenou bazalkou.

Sladká tečka nakonec Mango RAW dort

Ingredience: 2 manga, 150 g vlašských ořechů, 20 sušených datlí bez pecek, 5 lžiček kakaa z nepražených kakaových bobů, 125 ml kokosový olej.

Korpus: Rozmixujeme ořechy s 10 datlemi s 2 lžičkami kakaového prášku, aby vznikla lepkavá drobenka, vložíme a udusáme prsty na dno dortové formy. Tím máme připravený korpus, který necháme zchladit v mrazáku.

Dort: manga, zbytek mandlí úplně do hladka, přilijeme kokosový olej a důkladně rozmixujeme. Vyndáme korpus z mrazáku a ¾ mangového krému na něj vylijeme. Do ¼ krému vmícháme zbytek kakaa a polijte jím vršek dortu – stěrkou rozetřete do rovna. Nechte vychladit v ledničce a poté podávejte.

 

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho nebo pošlete svým známým.
Zpět na blog