Recept pro zvýšení testosteronu : Zapečené brambory Hasselback

Velice jednoduchý recept na zapečené brambory, které jsou úžasným zdrojem sacharidů, zejména po tréninku a také výborným zdrojem látek pro podporu tvorby testosteronu.

Co k tomu budeme potřebovat:

  • 5 – 6 středně velkých brambor
  • 4 stroužky česneku
  • zakysaná smetana
  • 3 lžíce olivového oleje
  • máslo na vymazání pečící mísy
  • špetku soli
  • špetku pepře
  • 3 plátky slaniny
  • 5 dkg parmazánu
  • pažitka nebo petržel (na ozdobu)

Příprava:

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme z každé strany zhruba do ⅓ průměru i se slupkou.

Oloupeme česnek a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rovněž nakrájíme na tenké (asi 1 cm široké) plátky. Brambory osolíme, opepříme a do zářezů postupně vetřeme nakrájený česnek a slaninu.

Pečící mísu vymažeme důkladně máslem a připravené brambory vložíme do mísy. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby na 45 minut.

Po uplynutí 45 minut vyjmeme z trouby, brambory zalijeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Vložíme zpět do trouby a necháme dopéct ještě 15 minut při 220 °C, Po 15 minutách vyjmeme z trouby, brambory vložíme na talíř, ozdobíme pažitkou či petrželkou a servírujeme.

Vliv na testosteron:

Sacharidy jsou nezbytné pro produkci testosteronu a sacharidy obsažené v bramborách jsou jedny z nejlepších zdrojů vůbec.

Česnek je spojen s podporou tvorby testosteronu a zvyšuje také tvorbu oxidu dusnatého v krvi – tím přispívá k lepšímu prokrvení svalů a orgánů.

Olivový olej pomáhá při konverzi cholesterolu na testosteron.

Máslo je dobrým zdrojem nasycených tuků, které zvyšují produkci testosteronu.

Pažitka obsahuje flavonoid s názvem quercetin, který je spojen se zvýšenou tvorbou testosteronu a oxidu dusnatého. Je také bohatým zdrojem alicinu a aliinu, které rovněž podporují tvorbu testosteronu.

Závěr:

Zapečené brambory Hasselback se dají servírovat buďto samostatně nebo s Vaším oblíbeným masem, kuřetem či čímkoliv jiným.

Toto chutné a zároveň velice výživné jídlo je na přípravu velice jednoduché, takže by ho měl zvládnout téměř každý.


za tým PRIMULUS
Ing. Jan Klusák
Ing. Jan Klusák
Chemický inženýr a odborník na zdravý životní styl. Aktivně se zajímá o nejnovější trendy v oblasti výživy a složení potravinových doplňků, a také studuje jejich pozitivní účinky na organismus.
Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho nebo pošlete svým známým.
Zpět na blog